środa, 29 czerwca 2011

Sernik z mlekiem w proszku

Jak ja uwielbiam serniki i dlatego każdy nowy przepis musi być wypróbowany. 
Ten przepis dostałam od znawczyni dobrych wypieków, wyszedł super.
Sernik z mlekiem w proszku.
Składniki: duża blaszka sernikowa
  • 1000 g sera z wiaderka lub potrójnie mielonego twarogu
  • 6 jaj
  • aromat cytrynowy
  • 1/2 szklanki mleka w proszku
  • 1/2 szklanki mąki tortowej
  • 1 i 1/2 szklanki cukru trzcinowego
  • 500 ml śmietanki 30%
Przygotowanie sernika:
  • Śmietanę ubić.
  • Ser wymieszać z żółtkami i dodać ubitą śmietanę.
  • Dodać mąkę przesianą z mlekiem w proszku.
  • Ubijać jeszcze na puszystą masę.
  • Białka ubić z cukrem i szczyptą soli na sztywną pianę.
  • Delikatnie wymieszać z serem.
  • Dodać aromat cytrynowy.
  • Piec w temperaturze 170 stopni przez 1 godzinę i 10 minut.
  • Sernik wychodzi pyszny, puszysty i smakowity.
Smacznego.
Przepis z archiwum.

5 komentarze

  1. fajny sernik, ciekawi mnie czy ma delikatny mleczny smak :)

    OdpowiedzUsuń
  2. chantel...ma bardzo delikatny i mleczny smak...i jest taki pulchniutki:-)

    OdpowiedzUsuń
  3. SUPER PRZEPIS PIEKŁAM I MISIĘ UDAŁ JEST SMACZNY I DELIKATNY PYCHA

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Fajnie, cieszę się. Następnym razem poproszę o zdjęcia. Pozdrawiam.

      Usuń

Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.

Łączna liczba wyświetleń

Obserwatorzy Blogger